Кошница

Блог

15 Nov COVID и физическо бездействие. Колко висок е рискът от затлъстяване?
0 172
COVID и физическо бездействие. Колко висок е рискът от затлъстяване?Най-голямата заплаха за съвременните хора не е епидемията от коронавирус, а последиците за организма след заседналия начин на живот по време на самоизолацията.Само за сравнение, по време на испанския грип (инфлуенца) през 1918 година, 30-50 пъти повече хора са загинали, отколкото п..
14 Nov Какво е триптофан? Приложение и дозировка на триптофан
Tenev Todor 0 132
Какво е триптофан? Приложение и дозировка на триптофанТриптофанът принадлежи към групата на основните аминокиселини за нашето тяло. Той е отговорен за няколко важни физиологични механизма. Отговорен преди всичко за азотния баланс при възрастни, а при младите хора повлияе на растежа. Триптофанът е отговорен и за образуването на ниацин, който е същес..
30 Oct 17 интересни факта за колагена. Всичко, което си струва да знаете за колагена!
Tenev Todor 0 351
17 интересни факта за колагена. Всичко, което си струва да знаете за колагена!Търсейки в интернет информация за „колаген“, можем да намерим много интересни факти за него. Популярността на добавките с колаген означава, че можем да търсим много статии, които не винаги съдържат факти. Има и някои противоречия, митове и мнения, основани на непотвърдени..
26 Oct Ресвератрол - действие и свойства. Научете за 7 ползи от приема на ресвератрол
Tenev Todor 0 273
Ресвератрол - действие и свойства. Научете за 7 ползи от приема на ресвератролРесвератролът е едно от съединенията от растителен произход, които проявяват антиоксидантна активност. Неговите най-важни източници са: червено вино, грозде, някои плодове и фъстъци. Активното вещество е концентрирано в ципите и семената на гроздето и плодовете. Отговорен..
22 Oct Струва ли си да приемаме грахов протеин?
Tenev Todor 0 228
Струва ли си да приемаме грахов протеин?Граховият протеин напоследък е изключително популярна хранителна добавка сред хората избягващи по една или друга причина животинските източници на протеин. Учените се заеха да разследват въпроса за ефекта на граховия протеин спрямо суроватъчния протеин при кросфит спортисти.Прави впечатление, че проучването н..
10 Oct 5 хранителни добавки за по-добро възстановяване, които да използвате вечер преди лягане
Tenev Todor 0 749
5 хранителни добавки за по-добро възстановяване, които да използвате вечер преди ляганеКогато говорим за възстановяване, повечето от нас си представят единствено сънят. В това има много истина, защото именно по време на сън тялото ни се „възстановява“ и отново е готово за действие. Разбира се, времето за възстановяване е тясно свързано с храненето ..
06 Oct Недостиг на магнезий и тестостерон
Tenev Todor 0 422
Недостиг на магнезий и тестостеронМагнезият е един от ключовите минерлни елементи в диетата на всеки един спортист. Подходящото му ниво е необходимо за много физиологични процеси в тялото ни.В тази статия ще представим заключенията, достигнати от учените от Университетската болница в Парма, че те свързват ниските нива на тестостерон с дефицит на ма..
30 Sep 13 начина за по-добро възстановяване след тренировка
Tenev Todor 0 485
13 начина за по-добро възстановяване след тренировкаКое е най-важното нещо, за да се нуждаете от възстановяване? Това е разбира се правилно структурирана и проведена тренировка, довела до необходимото физическо и психическо натоварване! Но как да си осигурим ефективна регенерация след тренировка?1. Възстановяване в зависимост от тренирания мускулНе..
29 Sep Калий. За какво ни е необходим?
Tenev Todor 0 205
Калий. За какво ни е необходим? Ползи от хранителна добавка калийКалий е един от основните йони, влияещи например върху водния и електролитния баланс. Това е един от основните хранителни вещества (освен витамин D и магнезий), който не е в достатъчено количество в съвременния начин на хранене и живот. В САЩ се препоръчва дневен прием на калий от 4,7..
23 Sep Безопасен ли е креатинът за бъбреците?
Tenev Todor 0 360
Безопасен ли е креатинът за бъбреците?Учени са проверявали и изследвали десетки пъти дали креатинът е безопасен за здравето на бъбреците. Оказа се, че хранителната добавка креатин не само не вреди, но дори поддържа бъбреците.Винаги обаче съществува риск използваните маркери да не са адекватни. Следователно учените са използвали най-новите маркери з..
19 Sep Сексът - подобрява ли здравето и имунитета?
Tenev Todor 0 151
Сексът - подобрява ли здравето и имунитета?Все повече внимание обръщаме на външния си вид, все по-често спазваме диети, бягаме и ходим на фитнес. С други думи, ние се грижим да изглеждаме и да се чувстваме добре. Включваме ли секса в целия този план за „здравословен начин на живот“?Здравословно телесно тегло и благосъстояниеПравилното телесно тегло..
01 Sep Какво е аеробна тренировка? Видове аеробни тренировки.
Tenev Todor 0 180
Какво е аеробна тренировка? Видове аеробни тренировкиКакто вече стана ястно, от предната статия (Може ли кардио тренировката да унищожи мускулите ви?), аеробната тренировка е изключително важна и неизменна част, не само от здравословна гледно точка, но и от гледна точка на спортните резултати.Ако сте от хората на които вече сме подбудили някакъв ин..
Показва 1 до 12 от 60 (5 страници)
Политика за бисквитки
Toзи caйт изпoлзвa „биcĸвитĸи“, зaщoтo тe ca вaжни зa нeгoвoтo фyнĸциoниpaнe.
C пoceщeниeтo нa тoзи caйт, виe ce cъглacявaтe c изпoлзвaнeтo нa „биcĸвитĸитe“.
Прочети повече..