Отпусната кожа след отслабване, как да направите кожата по-еластична след отслабване?

Всеки от нас, започвайки период за отслабване, иска възможно най-бързите резултати. За съжаление бързата загуба на тегло крие и своите негативни рискове.

Защо бързата загуба на тегло не работи?

Тялото ни трябва да свикне с новите условия, които му налагаме. Всяка промяна, като загуба на тегло или дори промяна на климата, създава малък хаос в тялото, с който то трябва да се справи. Обикновено успява на сто процента, но отнема време. Ако тялото ни получи твърде малко време от нас, за да свикне с новите условия, които сме му поставили, то ще започне да изисква връщане към първоначалното си състояние. Ето защо йо-йо ефектът е толкова популярен. Поради твърде бърза загуба на тегло. За съжаление това не е всичко. След бърза загуба на тегло проблемът с отпуснатата кожа остава.

Как да се справим с излишната кожа след редукция?

Има поне няколко начина, но работата върху стегнатостта на кожата може да бъде дори по-трудна от простото отслабване. Затова не губете мотивация и последователно постигайте целите си. Ето някои неща, които ще подобрят външния вид на кожата ви:

  • Правилна диета

Запомнете най-важното! Диетата няма край – не става дума за ядене на ябълки следващите две седмици и след това спиране. Става въпрос за промяна на начина ви на хранене, отваряне към нови вкусове, намиране на по-здравословни алтернативи и използването им в ежедневното ви хранене. Трябва да промените диетата си веднъж завинаги, за да можете да се насладите напълно на трудно постигнатите резултати. Също така не забравяйте правилно да подкрепите диетата си с комплекс от витамини и минерали, спрямо вашите нужди и изисквания.

  • Спорт, движение, упражнения

Няма голямо значение какво ще изберете – важното е да е свързано с физическа активност. Ходене, колоездене, плуване или фитнес тренировка. Всичко би се отразило благоприятно върхи целият ви организъм.

  • Разкрасителни процедури

Става въпрос основно за пилинг, кремове с колаген и масажи. Въпреки това, не забравяйте да бъдете търпеливи. Ефектите, които са комбинация от трите дейности, се изисква д ълъг период от време.