Заради географското си разположение и климат, България се слави с територия, в която виреят изключителен брой билки. Но една от тях прави особено голямо впечатление с качествата си и влиянието върху спорта, а именно "Трибулус Терестрис" или още наричана по нашите ширини бабини зъби, а в останалата част на света котешка глава, бикова глава, дяволска мигла и дяволски тръни. 

В последно време популярността на Трибулус нараства все повече, тъй като хората се опитват да водят максимално здравословен начин на живот. Ако желаете да подобрите представянето си във фитнеса залата или просто търсите начин да завишите усещането на мъжественост, опитайте. 

Начин на действие

Tpибyлyc тepecтpиc e pacтeниe, извecтнo в тpaдициoннaтa бългapcĸa мeдицинa c имeтo "Бaбини зъби". Имa дeйcтвиe въpxy xopмoнитe - пpи мъжeтe yвeличaвa лyтeинизиpaщия xopмoн в тecтиcитe, oт ĸoйтo ce oбpaзyвa тecтocтepoн, a пpи жeнитe peгyлиpa жeнcĸитe пoлoви xopмoни.

Продуктите базирани на трибулус терестрис намират чудесно приложение сред активно спортуващите и занимаващите се с фитнес и бодибилдинг мъже и жени. Освен останалите си благоприятни ефекти върху вътрешните органи и имунната система те значително стимулират натрупването на чиста мускулна маса и възстановяване. Нарасналото ниво на тестостерон дава възможност на атлета да задържа повече азот. Така трениращият задържа повече усвоени от храната аминокиселини, свързвайки ги в нови протеиновите структури на мускулните си влакна. Удачни са за комбинация с всякакъв тренировъчен режим бил той насочен към покачване на килограми или изгаряне на мазнини. Един от най-търсените ефекти на трибулуса е много добрата му приложимост при излизане от стероиден цикъл за възстановяване на спермогенезата и производството на собствен тестостерон.

Ако вие искате: Да намалите холестерола , да повишите сексуалното си желание , да подпомогнете покачването на чиста мускулна маса, да редуцирате кръвното налягане , да подпомогнете сърдечната си дейност, да се детоксикирате, да се възстановите след тренировка или напрегнат ден след работа можете да закупите фитнес додбавка със съдържанието на билката Трибулус.

През 2005 година български изследователи провели експеримент при 21 здрави мъже на възраст от 20 до 36 години. Те били разделени на две групи, като на едната група се давало два пъти повече от билката. Резултатите след четири седмици били ясни – групата, приемаща по-голямо количество от бабините зъби, имала по-добре оформени мускули, повече издръжливост и сила.

Може да се комбинира с различни хранителни продукти, защото не предизвиква странични ефекти в организма и още повече. За покачване на мускулна маса и подобряване на физическата активност билката може успешно да се комбинира с продукти като – суроватъчен протеин, аминокиселини, креатин, L карнитин. За балансиране на хормоналното производство трибулус терестрис може да се комбинира със сао палмето, мака, епимедиум, цинк, магнезий, витамин Д.

Добавките имат предимството да са стандартизирани. Съдържанието на всяка таблетка, капсула и лъжичка e точно дефинирано, което позволява на трениращия точно да дозира приема си, да следи ефектите от една или друга доза и да я коригира, ако е необходимо – било с цел усилване на ефекта, било то за понижаването му. Точното дозиране на храната и хранителните добавки – аминокиселини, протеинови шейкове, азотни бустъри, креатин и още много други, е задължително за бодибилдинга на високо ниво. Приготвянето на чайове от насипна билка изключва тази възможност, поради което е непрепоръчително за хората, които имат високи цели и са готови да демонстрират необходимата дисциплина, за да ги постигнат. 

Кога и каква доза трибулус да приемаме?

Препоръчителния  прием на трибулус терестрис е от 0.5 до 1 грам, от 1 до 3 пъти дневно нагладно, преди или след хранене. Полуживотът на сапонините съдържащи се в трибулуса е 8 часа и поради това се препоръчва прием на три равни интервала от време. Въпреки че не е токсичен в препоръчителните дози, трибулусът може да бъде опасен при прием в крайно високи количества.

Това е абсолютно естествено средство и за разлика от забранените добавки, се счита за абсолютно безвредно, ако се спазват препоръчваните дози. В допълнение, според световната антидопингова агенция WADA, тя принадлежи към групата на одобрените лекарства и не засяга резултатите от преминаването на допингов контрол.

Ето защо Трибулус е една от най-популярните спортни добавки. Най-добрите културисти и атлети от целия свят му отдават предпочитанията си, а от групата на тесто стимулаторите е най-продавания продукт. Може да бъде закупен в нашия онлайн магазин.

Странични ефекти

Рядко биват наблюдавани странични ефекти от приема на Трибулус. Основният за който се съобщава е разтроен стомах. В тези случаи е препоръчително да се приема с храна.

Комбинации

За покачване на мускулна маса са подходящи комбинации с креатин монохидрат, суроватъчен протеин и левцин. Старата школа във фитнеса и културизма препоръчва комбинирането на трибулус с екдистерон, като най-голям потенциал би имал екстракт от левзея. Може да се комбинира с родиола розеа, ашваганда или жен-шен. Поради свойствата си на силен афродизиак трибулусът може да се комбинира с подобни продукти като аргинин, йохимбин.

Имате автомобил? Какво е необходимо да го задвижите? Отговора е Гориво. Именно, както при автомобилите, така и при човешкият организъм, имаме нужда от презареждане, храна, енергия и др. Затова не се колебайте да се възползвате от хранителните добавки на Protein4e.com, според vашите предпочитания, вкусове и необходимост.