Кошница

Scitec Nutrition Tyrosine 100 caps.

Scitec Nutrition Tyrosine 100 caps.
-43 %
Scitec Nutrition Tyrosine 100 caps.
33.00лв.
18.90лв.
без ДДС: 18.90лв.

Не ти се занимава? Заяви бързо и лесно!


✔ Предшественик за ключови невротрансмитери
✔ Благоприятно за когнитивните функции
✔ Подобрява психофизичните възможности
✔ Помага за справяне със стреса
✔ Оптимизира функцията на щитовидната жлеза
✔ Повишава физическата ефективност
✔ Подобрява активността на мозъка
✔ Повишава мотивацията
✔ Регулира настроението

Scitec Tyrosine е хранителна добавка, съдържаща L-тирозин. Това е естествена аминокиселина и предшественик на много важни невротрансмитери. Тирозиновата добавка спомага за увеличаване на психофизичния капацитет, поддържа паметта и улеснява справянето със стреса. Препаратът се оказва фантастичен при физически активни хора - може да се използва за подобряване на издръжливостта на организма и ускоряване на изгарянето на мастната тъкан.

Тирозинът е съединение от групата на амфотерните аминокиселини. Често се казва, че е ендогенна аминокиселина, тъй като тя може да бъде синтезирана от организма, ако е осигурено достатъчно количество фенилаланин. Системната активност на тирозин е много гъвкава, поради което е добра идея да осигурите правилните му количества с храна или с качествени добавки.

Как работи?

Повечето ползи, свързани с добавката на тирозин, са тясно свързани с активността на катехоламините в организма. Повишаването само на нивата на тирозин няма да повлияе пряко нивата на катехоламин, тъй като процесът на техния синтез е сложен и изисква наличието на няколко решаващи ензими. Тирозинът обаче е субстрат в тяхното производство. Това се оказва полезно, особено когато катехоламините са на ниско ниво. В този случай е полезно да се осигури на организма „ресурси”, които той може да използва за производството на невротрансмитери.

Стабилизиране на настроението

Катехоламините играят съществена роля за регулиране на настроението. Адреналинът стимулира организма, повишава енергията и бдителността. На следващо място, норадреналинът помага да се поддържа емоционалната стабилност, спомага за концентрацията и има значителен ефект върху генерирането на следи от паметта. Допаминът, от друга страна, е активен за мозъка, което означава, че прави възможно усещането на удоволствие и удовлетворение, както и повишава мотивацията.

Изброените по-горе невротрансмитери изискват синтез на тирозин. Осигуряването на нужното количество прекурсор е от решаващо значение за правилното производство на катехоламин, което спомага за поддържане на баланса в нервната система и стабилно позитивно настроение.

Подобрени когнитивни функции

Ефективността на тирозин по отношение на когнитивните функции е потвърдена от клинични тестове. Едно от съответните проучвания тества хора, които не са спали 24 часа. В нормални условия такова недоспиване води до значително влошаване на когнитивните функции. Благодарение на добавката на тирозин, всички участници в проучването успяха да запазят оптимален интелектуален капацитет.

Подобни тестове са проведени и на военни. Всички субекти участваха в интензивна физическа тренировка и след това направиха тест за когнитивна функция. Групата, лекувана с тирозин, постига много по-добри резултати от контролираната плацебо група.

Резултатите от тестовете позволяват да се вярва, че тирозинът е добър начин за повишаване на интелектуалния капацитет, особено когато влошаването му е причинено от стрес (физически или психосоциален).

Подкрепа при хипотиреоидизъм

Тирозинът може да се окаже полезен, когато щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони, което обикновено води до по-бавен метаболизъм и по-лоша психофизична форма. Основният хормон на щитовидната жлеза, а именно тироксин, се произвежда от тирозин и йод.

Тирозин в спортните добавки

Тирозинът е често срещан компонент в групите и добавките преди тренировка, целящи изгарянето на мастната тъкан. Много от тях се допълват с кофеин и други стимуланти, които засилват отделянето на катехоламин и увеличават енергията. 

Поддържането на правилните концентрации на адреналин, норадреналин и допамин е от решаващо значение за добрата психофизична форма. Той помага за повишаване на бдителността, улеснява концентрирането и намалява времето за реакция. Също така може да забави появата на умора. Много спортисти също вярват, че добавянето на тирозин преди тренировка означава, че повече мускулни влакна са активни по време на физически усилия. Това твърдение обаче все още не е потвърдено от научни данни.

Тирозиновата добавка помага да извайвате тялото си и да намалявате мастната тъкан. Стимулирането на допаминергичната и адренергичната система може да увеличи общите енергийни разходи и да намали апетита. Нещо повече, тирозинът е предшественик на хормона на щитовидната жлеза, който също може да помогне за засилване на метаболизма и, следователно, да направи изгарянето на калории по-ефективно.

В заключение, Scitec Tyrosine е хранителна добавка, която ще се окаже полезна, когато организмът е под прекомерно физическо или интелектуално напрежение. Той работи много добре в случай на умора, проблеми с концентрацията или ниско настроение. Добавката може да бъде от полза и за хора, които се борят с хипотиреоидизъм.

Начин на употреба: 

Приемайте 2 капсули преди тренировка с вода.

Food supplements

Content                                                           100 Capsules
Serving Size                                                    2 Capsules
Serving per pack                                             50
Recommended daily use:                                1 serving

Nutrition for 2 capsules

L-Tyrosine 1000 mg

Ingredients:

L-Tyrosine, Bovine Gelatin, Dextrose, Anti- Caking Agent (Magnesium Stearate), Colors (Titanium Dioxide, Black Iron Oxide, Brilliant Black BN)

Имате запитване за даден продукт?

Наш компетентен служител с радост ще Ви помогне при избора на подходящ за Вас продукт. Консултацията е напълно безплатна! 

Изпрати ни е-мейл на: office@protein4e.com или ни се обади на 0896801269.

Доставката се заплаща допълнително от купувача.

Работим с куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ ЕКСПРЕС, като доставката се извършва до офис на куриерската фирма или до ваш адрес.
Точната сума на доставка може да видите след като добавите желаните от вас продукти в кошницата и посочите данните си за доставка. 
Доставката се изчислява автоматично чрез модула на съотвения куриер в кошницата. 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА предлагаме за поръчки над 250лв до офис на СПИДИ.
Всички поръчки под 250лв заплащат доставка.

ВНИМАНИЕ: в случай, че някой от модулите изчисли доставка 0.00лв за поръчка на стойност под 250лв. означава, че най-вероятно модула в момента НЕ работи правилно. В тези случаи доставката ще бъде изчислена отделно, а вие ще бъдете уведомени от наш служител за сумата по доставката.

Моля, прочети Пълните условия за доставка.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение
Коректно обслужване
Над 10 000 доволни клиенти. Винаги може да разчитате на коректно обслужване, истински качествени продукти и реални пазарни цени.
Качество
Protein4e.com гарантира за качеството и произхода на всеки продукт. Работим с директен внос без посредници, това ни осигурява достъп до сертифицирани продукти и реални търговски цени.
Бърза доставка
Осигуряваме бърза и адекватна доставка на възможно най-достъпни цени. Имаме грижата да достигне до вас навреме и отговори на всичките ви очаквания.
Имаш въпроси?
Можете