Кошница

NOW Foods Taurine 500mg 100 caps.

NOW Foods Taurine 500mg 100 caps.
-23 %
NOW Foods Taurine 500mg 100 caps.
  • Marka: NOW Foods
  • Срок на годност: 31.05.2023
22.00лв.
16.90лв.
без ДДС: 16.90лв.

Не ти се занимава? Заяви бързо и лесно!


✔ Насърчава секрецията на хормон на растежа
✔ Πoдoбpявa yмcтвeнитe фyнĸции и ĸoнцeнтpaциятa 
✔ Мощен източник на енергия 
✔ Πoддъpжa здpaвeтo нa cъpдeчнo – cъдoвaтa cиcтeмa
✔ Hopмaлизиpa ĸpъвнoтo нaлягaнe и ĸpъвнaтa зaxap
✔ Ocигypявa aнтиoĸcидaнтнa зaщитa
✔ Детоксифицира тялото
✔ Подобрява структурата на тялото 
✔ Вегетариански / веган продукт
✔ GMP качество

Now Foods Turine - Таурин на капсули

Тауринът е условно есенциална аминокиселина, защото може да се синтезира в тялото от аминокиселините метионин и цистеин, с участието на кофактора витамин B-6. Тя действа в тъканите чрез стабилизиране на клетъчните мембрани, подпомага транспорта на калий, натрий, калций и магнезий. 

Kогато тялото ви е изложено на стресови ситуации, то може да не е в състояние да задоволи вашите по-високи изисквания за таурин. От дефицит на Таурин (Taurine) страдат най-вече вегетарианците, тъй като диетата им изключва консумацията на месо, млечни продукти и яйца. В подобен ситуация е препоръчително да си набавяте аминокиселината Тауринм под формата на хранителна добавка.

Тауринът играе изключително важна роля за функцията на сърдечно-съдовата система, развитието  и функционирането на скелетната мускулатура, ретината и централната нервна система. 

Тауринът има интересни приложения в културизма – играе ролята на наподобяващ действието на инсулина агент, което означава, че може да усили метаболизма на глюкозата и аминокиселините. Тауринът  има подобна функция като креатина – да увеличава обема на клетката.

Тауринът е ключова аминокиселина за усвояването на мазнините, абсорбирането на мастно разтворимите витамини, функциите на мозъка и нервната система, транспортирането на електролити през клетъчните мембрани. Toй подпомага имунната функция като компонент на белите кръвни клетки, детоксифицира тялото и намалява нивата на холестерол, като по този начин предпазва от появата на камъни в жлъчния мехур, подобрява функциите на сърдечно-съдовата система, подобрява възстановяването след физическо натоварване и увеличава способностите на паметта.

Допълнителният прием на таурин, като хранителна добавка предпазва от оксидиращия стрес при мускулно натоварване.

Какво още за аминокиселината Таурин?

Подобрява умственият фокус

Тауринът действа като метаболитен предавател и е важен за метаболизма на мозъка. Той спомага са се стабилизира сърдечния ритъм, тъй като тази аминокиселина е инхибиторен невротрансмитер, който помага за подобряване на фокуса по време на обучението. Тя може също да помогне за стабилизиране на клетъчните мембрани в мозъка и сърцето.

Регулира минералния баланс

Тауринът регулира водата и минералните соли в кръвта. Той поддържа движението на калий, магнезий и натрий през клетъчните мембрани и регулира йонния баланс между клетките. Благодарение на способността си да регулира електролити, той може да играе важна роля в превенцията на мускулните спазми. Тауринът също така играе роля в мускулното съкращение, тъй като подобрява способността на мускулите да генерират сила, чрез увеличаване на разбирането и освобождаването на калциеви йони.

Спомага за мускулния растеж

Подобно на креатина, тауринът привлича вода в мускулните клетки и действа като „уголемител” на клетките. Това от своя страна привлича допълнителни хранителни вещества за възстановяване и растеж, увеличава клетъчния обем и повишава мускулната пълнота.

Тауринът играе важна роля в производството на азотен оксид. Този механизъм може да подобри тренировъчната сесия и да доведе до по-интензивни тренировки.

Подобрява структурата на тялото

Клинично изследване, в което са участвали мъже с наднормено тегло и страдащи от затлъстяване е доказали, че приемът на 3 грама таурин дневно в продължение на 7 седмици, води до значително намаляване в серумните нива на мастните киселини и общо намаляване на телесното тегло.Това доказва, че приемът на таурин може да засили метаболизма на мазнините, като подпомага правилното функциониране на храносмилателната система. 

Начин на употреба: 

Като хранителна добавка приемайте 1 капсула 1-2 пъти дневно с вода между храненията.

Food supplements

Content                                                            100 Capsules
Serving Size                                                    1 Capsule
Serving per pack                                             100
Recommended daily use:                                1 serving

Nutrition Facts For 1 Capsule

Taurine (Free-From)  500 mg

Other Ingredients

Rice flour and gelatin (capsule).

Not manufactured with wheat, gluten, soy, milk, egg, fish, shellfish or tree nut ingredients. Produced in a GMP facility that processes other ingredients containing these allergens.

Warnings

Caution:For adults only. Consult physician if pregnant/nursing, taking medication (including anti-hypertensive and diuretic medications), or have a medical condition (including hypertension). Keep out of reach of children.

Do not eat freshness packet. Keep in bottle.

Natural color variation may occur in this product.

Store in a cool, dry place after opening.

Имате запитване за даден продукт?

Наш компетентен служител с радост ще Ви помогне при избора на подходящ за Вас продукт. Консултацията е напълно безплатна! 

Изпрати ни е-мейл на: office@protein4e.com или ни се обади на 0896801269.

Доставката се заплаща допълнително от купувача.

Работим с куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ ЕКСПРЕС,