Кошница

4 Plus Nutrition Flex Mobility 500 gr.

4 Plus Nutrition Flex Mobility 500 gr.
Разпродаден
4 Plus Nutrition Flex Mobility 500 gr.
0.00лв.
без ДДС: 0.00лв.

Опции

0896 801 269 Поръчай по телефон
✔ Мощна опора за вашите стави, хрущяли, сухожилия, ставни връзки
✔ По-бърза регенерация на мускулно-скелетната система
✔ Може да ускори възстановяването след наранявания или наранявания
✔ Две форми на колагенн BODYBALANCE® и FORTIGEL® биоактивни пептиди
✔ Добавена хиалуронова киселина
✔ Повишен синтез на колаген
✔ Интензивно "смазване на ставите"
✔ Под формата на лесно усвоима вкусна напитка с висока разтворимост
✔ Под формата на лесно усвоима вкусна напитка с висока разтворимост
✔ Иззира продукт от италиански професионални колоездачи, алпинисти и играчи от Серия А

4 Plus Nutrition Flex Mobility е хранителна добавка, създадена на базата на биоактивни пептиди от две форми на хидролизиран колаген BODYBALANCE® и FORTIGEL®. Освен това тя съдържа и ценни елементи, като хиалуронова киселина и микроелементи, като витамин С, D, минерали - магнезий, калций, манган и мед. 

4 Plus Nutrition Flex Mobility допринася за увеличаване здравината на ставните връзки, укрепва ставния хрущял, като насърчава синтеза на колаген и смазването на опорно-двигателният апарат.Италианската компания 4+ SPORT NUTRITION е гаранция за най-висококачествените съставки и ефективността на формулата. Италианските професионални футболисти от Серия А се доверяват на Flex Mobility.

Колаген

Колагенът представлява 35% от протеина в човешкото тяло. В мускулно-скелетната система е основният компонент на сухожилията, ставният хрущял и лигаментите. Той е част от костите и мускулите, отговаря за скелетните движения и поддържа телесната температура в определени граници. Намаляването на мускулната маса поради възрастта, принудителното обездвижване и заседналия начин на живот води до намаляване на мускулната сила, физическите показатели и намаляване на резервите на мускулни протеини, като всичко това е съпроводено с понижени нива на колеген. От друга страна, ставният хрущял е вид меко и гладко покритие на костите. Колагенните влакна и специализираните клетки (хондроцити) действат като амортисьор. В сътрудничество със синовиалната течност те защитават костта от взаимно триене, генерирано по време на движение. С увеличаването на възрастта и ниското производство на колаген, ставният хрущял може да бъде изложен на риск, а неговият директен контакт с костите и липса на хидратация могат да причинят затруднения при извършване на ежедневни дейности.

4 Plus Nutrition Flex Mobility съдържа две форми на активен колаген - BODYBALANCE® и FORTIGEL® - оптимизирани биоактивни колагенови пептиди с различно молекулно тегло за стимулиране на видове клетки, участващи в синтеза на колаген. Колагенните пептиди лесно се абсорбират и усвояват от организма, благодарение на което те могат да се разпространяват и натрупват в самите целеви органи.

BODYBALANCE® от своя страна съдържа биоактивни колагенови пептиди, способни да стимулират мускулните клетки. Колагенните пептиди влияят на различни метаболитни процеси и насърчават растежа на мускулната маса. Укрепване на анаболните процеси, както и ограничаване на катаболните процеси. Той може да повлияе и на метаболизма на мазнините. Той стимулира ензима AMPK, отговорен за трансфера на енергия в мускулните клетки. Стимулирането на AMPK води до увеличаване на метаболизма на мастните киселини, което осигурява повече енергия на клетките и съответно до намаляване на мастната маса, което насърчава развитието на мазнина без мазнини.

FORTIGEL® съдържа биоактивни колагенови пептиди, които могат да стимулират хондроцитите. Хондроцитите са единственият клетъчен компонент в ставния хрущял и съставляват 1% от общия обем на тъканите. Това са клетки, специализирани в производството на колаген и извънклетъчен матрикс.FORTIGEL® поддържа регенерация и увеличаване на хрущялната маса. По-голяма мобилност и гъвкавост.

Хиалуроновата киселина е глюкозаминогликан и елементарен компонент на съединителните тъкани. Той определя степента на хидратация и запълване на основното вещество. Основната роля на хиалуроновата киселина е да задържа вода до 1000 пъти повече от теглото си, тази функция позволява отлично смазване и заглаждане на хрущяла!

В допълнение, добавката е подсилена с някои от най-важните витамини и минерали - витамин С, D, калций, магнезий, манган и мед.

Начин на употреба: 

Смесете 1 доза (25 грама - 2 лъжички) от продукта, с чаша вода и консумирайте веднъж на ден, за предпочитане далеч от хранене. За най-добри резултати използвайте минимум 3 месеца.