Кошница

Trec Nutrition Glucosamine Sport Complex 90 caps.

Trec Nutrition Glucosamine Sport Complex 90 caps.
-23 % Разпродаден
Trec Nutrition Glucosamine Sport Complex 90 caps.
34.90лв.
26.90лв.
без ДДС: 26.90лв.
0896 801 269 Поръчай по телефон
✔ Комбинация от глюкозамин, колаген и хиалуронова киселина
✔ Може да облекчи симптомите, свързани с дегенеративни ставни промени
✔ Комплект активни вещества, подпомагащи работата на ставите
✔ Ефективно подпомага производството на колаген
✔ Подобрява свойствата на синовиалната течност
✔ Елиминира ставното възпалението
✔ Увеличава подвижността на ставите

Trec Nutrition Glucosamine Sport Complex е хранителна добавка, съдържаща три активни вещества с документиран, благоприятен ефект върху функционирането на ставите. Продуктът съдържа глюкозамин, обогатен с хиалуронова киселина и колаген. Комбинацията от тези три съставки помага за поддържане на хомеостазата на ставите и може да донесе облекчение на хората, изложени на честото физическо претоварване.

Ставният хрущял е деликатна структура, като се характеризира с висока якост и устойчивост, благодарение на което може да абсорбира удар и натоварвания, на които, по-специално, са изложени активните хора. Повтарящото се движение, висока физическа активност, тежки тренировки, са един от факторите, които са неразделен елемент от живота на един спортист. Освен спортисти, на дисфункцията на тази тъкан са изложени и служителите в офиса (остават в една и съща позиция за дълго време), по-възрастните хора (нарушения на хрущяла, свързани с възрастта) и хората с прекомерна телесна маса (наднормено тегло).

Увреждането на ставите може да причини постоянна болка, подуване и ограничения при движение, което впоследствие може да допринесе за значително влошаване на качеството на живот. Ето защо е важно правилно да защитите ставния хрущял.

Глюкозаминът е естествено вещество, което се намира в човешкото тяло и ракообразните. Наличието на глюкозамин е отбелязано в повечето тъкани, но той е най-локализиран в ставите и хрущялите. Това вещество може да инхибира скоростта на разграждане на колагена и също така до известна степен да забави прогресията и да намали болката, свързана с дегенеративно заболяване, възникваща особено в колянната става.

Вече е доказано, че използването на глюкозамин сулфат е един от най-добрите начини за доставяне на това вещество чрез хранителни добавки - тази форма е силно бионалична и перфектно се абсорбира от стомашно-чревния тракт.

Колаген тип II е пептид и компонент на ставния хрущял. В добавката най-често се използва като част от болковата терапия за ставите. Доказано е, че приемането на тази форма може да инхибира автоимунитета срещу собствения му тип колаген, който в крайна сметка може да сведе до минимум възпалението, включващо ставите.

Хидролизираният колаген тип II, който присъства в препарата, облагодетелства не само ставите, но и кожата. Въпреки че този тип не е основният му компонент (тип I и III преобладават в кожата), допълването му може да допринесе за увеличаване на синтеза на хиалуронова киселина и колаген тип I. Ефектът може да бъде за подобряване на стегнатостта на кожата и за изглаждане бръчките.

Хиалуроновата киселина принадлежи към групата на глюкозаминогликаните. Тя присъства във всички телесни тъкани и телесни течности, но в най-голяма степен се съхранява в кожата (над 50%), мускулите или стъкловидното тяло на окото.

В контекста на здравето на ставите, хиалуроновата киселина е отговорна за правилния вискозитет на синовиалната течност и свежда до минимум триенето между ставните повърхности (овлажнява), благодарение на което има защитна функция и предотвратява възпалителните процеси и съпътстващата болка. В допълнение, той подхранва ставния хрущял и му придава адекватна гъвкавост. Тези свойства правят хиалуроновата киселина ефективно защитава тази структура от ожулвания и натоварването, което ги засяга.

В заключение, Trec Glucosamine Sport Complex е хранителна добавка, която комплексно спомага за възстановяване на естествените условия на ставите. Продуктът предпазва, укрепва, регенерира и подхранва ставния хрущял и може да осигури облекчение в случай на болка. Препоръчва се предимно на хора, чиито стави са изложени на големи натоварвания - бегачи, състезатели на всякакъв вид силови спортове.

Начин на употреба: 

Приемете 1 доза (3 капсулу) веднъж дневно след хранене