Кошница

Stacker2 Essential Aminos 400 gr.

Stacker2 Essential Aminos 400 gr.
Stacker2 Essential Aminos 400 gr.
-29 % Разпродаден
Stacker2 Essential Aminos 400 gr.
Stacker2 Essential Aminos 400 gr.
Stacker2 Essential Aminos 400 gr.
58.90лв.
41.90лв.
без ДДС: 41.90лв.

Опции

✔ Всички есенциални аминокиселини в оптимална доза
✔ 5.7 грама глутамин с фармацевтичен клас
✔ 4,5 грама BCAA на порция
✔ BCAAs в идеално съотношение 3: 1: 1
✔ Оптимизира възстановителните процеси
✔ Подтиска катаболизма
✔ Мощен анаболизъм

Някои аминокиселини са жизненоважни за вас като спортист. Това са аминокиселини, които тялото ви не може да произвежда. Те се наричат незаменими аминокиселини и има осем от тях. Глутаминът може да се счита за деветата незаменима аминокиселина за спортисти, която е крайно необходима за мускулното възстановяване.

Stacker 2 Essential Aminos е висококачествена хранителна добавка, осигуряваща удърна доза есенциални (незаменими) аминокиселини.

Essential Aminos съдържа 11 грама от тези незаменими аминокиселини на порция. Продуктът съдържа най-важните аминокиселини за вас като спортист. Essential Aminos съдържа не по-малко от 5.7 грама глутамин и 4.5 грама BCAAs на порция в идеално съотношение 3: 1: 1. Поради това количеството на левцин е три пъти по-високо от съдържанието на валин и изолевцин.

Защо ви трябват аминокиселини?

Както може би знаете, аминокиселините са градивните елементи на протеините. Имате нужда от аминокиселини, за да помогнете на мускулите и метаболизма ви да функционират на оптимални нива. Човек се нуждае от средно по 1 грам протеини на килограм телесно тегло. Но ако тренирате интензивно и искате по-бързо възстановяване, или ако искате да изградите по-голема и часта от мускулната маса, тогава ви трябва 2 до 2,5 грама протеини на килограм телесно тегло. Протеиновите добавки могат да осигурят по-голямото търсене на протеин в организма, но най-добрите спортисти и професионални културисти се нуждаят от добавка, която се абсорбира от тялото изключително бързо и достига до мускулите за нула време. Ето защо те избират аминокиселини. Аминокиселините имат особено голяма добавена стойност точно преди или непосредствено след тренировка.

Значението на глутамин в есенциалните аминокиселини?

Има осем незаменими аминокиселини, които са аминокиселини, които организмът не може да произвежда сам и затова трябва да ги приемате чрез храна. Глутаминът се разглежда като деветата незаменима аминокиселина за спортистите. Това е защото поне 80% от мускулите се състоят от глутамин. Глутаминът е толкова важен, че ако не вземете достатъчно количество от него, тялото ви просто ще разкъса други аминокиселини, за да произведе глутамин. Дори BCAA трябва да се поддадат на него, когато нивото на глутамин е твърде ниско. 

Левцин, анаболна аминокиселина в есенциалните аминокиселини.

Левцинът е най-важната аминокиселина с разклонена верига (BCAA). Мускулните клетки реагират на левцин по специален начин. Колкото повече левцин се намира в мускулната клетка, толкова по-интензивно се задейства анаболната сигнална молекула IRS-1. По-конкретно, това означава, че колкото повече левцин е в мускулната клетка, толкова по-чиста мускулна маса се изгражда. Левцинът е много дискутирана аминокиселина, коятп може да повиши синтеза на мускулния протеин не по-малко от 70%.

BCAA в Essential Aminos предотвратява катаболизма

BCAAs са тествани от учени по отношение на представянето на спортисти със сила и атлети на издръжливост за повече от 10 години. Резултатите от изследванията безспорно показват, че BCAA защитават мускулите, имат мускулна функция и могат да дадат допълнителна енергия. Последните изследвания показват, че добавката на BCAA разрушава производството на катаболни протеини, като например atrogin-1 и MuRF1. Това показва, че мускулната клетка изпитва по-малко стрес, което се вижда още по-ясно при измерванията на хормона на стреса креатинин киназа няколко часа след тренировка. В тези проучвания е открит значително по-малък хормон на стреса при спортисти, които също използват ВСАА в допълнение към правилното хранене.

Лизинът играе важна роля в превръщането на мазнините в енергия. Заедно с левцин, лизинът подобрява метаболизма. 

Треонинът подпомага храносмилането и насърчава изграждането на еластин и протеини. След тренировка мускулната тъкан се разтяга и еластинът гарантира, че тъканта се възстановява в първоначалното си състояние. 

Метионинът е аминокиселина, която осигурява добър метаболизъм, което от своя страна позволява по-бързо абсорбиране на други хранителни вещества. 

Фенилаланинът участва в производството на невротрансмитери в мозъка, то влияе положително на настроението ви. 

И не на последно място, триптофан. Триптофанът е градивен елемент на много протеини и се използва от мозъка заедно с витамини и минерали, за да се получи серотонин. Серотонинът е важен антистресов хормон и също като BCAAs се бори с катаболизма.

Начин на употреба:

Смесете 1 доза (16 грама = 1 мерителна лъжица) с вода или плодов сок и консумирайте вднъж дневно - преди или след тренировка.

Food supplements

Content                                   400 Grams
Serving Size                           16 Grams
Serving per pack                   25
Recommended daily use: 1 serving

Nutrition Facts For 16 Grams

Pharmaceutical grade L-glutaminecomplex 5720 mg
L-glutamine 5720 mg
Instantized BCAA Complex (3:1:1)4440 mg
L-leucine 2640 mg
L-isoleucine 900 mg
L-valine 900 mg
Essential Amino Comple