Кошница

Olimp Cranberry Uro-Complex 15 caps.

Olimp Cranberry Uro-Complex 15 caps.
-27 %
Olimp Cranberry Uro-Complex 15 caps.
  • Marka: Olimp
  • Срок на годност: 12.06.2022
15.00лв.
10.90лв.
без ДДС: 10.90лв.

Не ти се занимава? Заяви бързо и лесно!


✔ Формула, поддържаща здрава пикочно-полова система
✔ Намалява риска от инфекции на пикочните пътища
✔ Проявява мощни антибактериални свойства
✔ Намалява възпалението на пикочната система
✔ Съдържа само естествени растителни екстракти
✔ Показва антиоксидантни свойства
✔ Възстановява правилното pH на урината
✔ Оказва лек диуретичен ефект
✔ Предотвратява появата на камъни в жлъчката

Olimp Cranberry Uro-Complex - Поддържа здравето на пикочно-половата система и да предотвратява инфекции на пикочните пътища

Olimp Cranberry Uro-Complex е хранителна добавка, предназначена да поддържа здравето на пикочно-половата система и да предотвратява заболявания на пикочните пътища. Препаратът съдържа силно концентриран екстракт от червена боровинка, стандартизиран да съдържа проантоцианидини (PAC). Дейността му се засилва допълнително от екстракти от хвощ, коприва, зелен чай и овес.

Добавката се препоръчва за хора, борещи се с повтарящи се бактериални инфекции и възпаления в пикочните пътища и пикочния мехур. Може да се каже, че жените са една идея по-предразположени, тъй като тяхната анатомия (по-къса уретра) ги прави особено податливи на подобни състояния. Смята се, че повтарящите се инфекции засягат 80% от населението, поради което грижата за отделителната система е толкова важна. Специалистите посочват, че билковите препарати се оказват отлични в превенцията на нарушения на пикочните пътища.

Американската червена боровинка (Vaccinium macrocarpon) съдържа изобилие от биологично активни съединения с антиоксидантни и антибиотични свойства. Най-активните са проантоцианидините (PAC). Изследванията показват, че те могат да намалят прилепването на фимбрии, които се използват от уропатогенни бактерии (като E.coli, Proteus spp., S. aureus, K. pneumoniae, S. typhimurium), за да се прилепят към лигавиците на пикочната система. Намаляването на количеството патогенни микроорганизми е от решаващо значение при терапията и профилактиката на повтарящи се инфекции на пикочната система. Важно е, че PAC нямат отрицателен ефект върху полезната микрофлора в организма.

Червените боровинки съдържат и две съединения със способността да намаляват рН на урината. Въпросните вещества са бензоена киселина и хипурова киселина. Киселата среда също значително намалява способността на патогените да се размножават и оцеляват, като по този начин намалява риска от инфекции на пикочната система.

Обикновеният хвощ (Equisetum arvense) съдържа изобилие от естествен силициев диоксид. Освен това има и биоактивни флавоноиди и сапонини. Тяхното присъствие придава на екстракти от хвощ диуретични свойства и може да намали риска от образуване на камъни в жлъчката в пикочните пътища. Традиционно се използва за увеличаване на диурезата, както и за профилактика и терапия на камъни в жлъчката.

Зеленият чай (Camellia sinensis) се използва предимно за приготвяне на изключително популярна и вкусна напитка. Листата на растението осигуряват множество биологично активни съединения със здравословни свойства. Те са мощни антиоксиданти с благоприятен ефект върху състоянието на кръвоносните съдове и способността да намалят възпалението в тялото. Един от компонентите, присъстващи в листата на зеления чай, е кофеинът, известен със своите стимулиращи свойства. Количеството му е недостатъчно, за да упражни стимулиращ ефект, но е достатъчно, за да стимулира диурезата и да увеличи потока на урината.

Копривата (Urtica dioica), подобно на хвощ и зелен чай, има диуретични свойства. Екстрактите от листата му често се използват при терапия на нарушения на уринирането, които се появяват при доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ) и при профилактика на жлъчните камъни. Копривата има и мощен антибиотичен ефект, който заедно с диуретичните си свойства я прави особено ефективна в случай на бактериални инфекции на пикочната система.

Обикновеният овес (Avena sativa) е зърнена култура, рядко свързана с фитотерапия. Междувременно овесената слама се оказва фантастична в случай на нарушения на уринирането. Растението проявява страхотни диуретични свойства и инхибира образуването на камъни в жлъчката. Той също така осигурява уникални стероидни сапонини, които имат благоприятен ефект върху ендокринната система, особено в мъжкия организъм. Общите екстракти от овес често се включват в сложни препарати и комплекси за здрава простата и мъжко здраве.

В обобщение, Olimp Cranberry Uro-Complex е добавка, поддържаща здравето на пикочно-половата система. Благодарение на внимателния подбор на съставките е еднакво ефективно при мъжете и жените. Особено се препоръчва за жени, които изпитват инфекции на пикочните пътища много по-често от мъжете. Мъжете, които се борят с проблеми с простатата, също могат да се възползват от продукта.

Начин на употреба: 

Приемайте 1 доза (1 капсула) веднъж дневно по време на хранене или по друг начин след консултация с медицинско лице.

Food Supplements

Content                                    15 Capsules
Serving size                              1 Capsule
Serving per pack                      15
Recommended daily use         1 serving

Nutrition Facts for 1 capsule

American cranberry fruit (Vaccinium macrocarpon) extract (10% PAC) 360 mg
including proanthocyanidines (PAC) 36 mg
Horsetail (Equisetum arvense) extract (7% silica) 75 mg
Green tea (Camellia sinensis) extract (55% ECGC) 50 mg
Common nettle (Urtica dioica) extract 25 mg
Common oat (Avena sativa) extract (7% flavonoids) 25 mg

Other ingrednients:

Microcrystalline cellulose – bulking agent, magnesium stearate – anti-caking agent, capsule (gelatin, colour: E171).

Имате запитване за даден продукт?


Наш компетентен служител с радост ще Ви помогне при избора на подходящ за Вас продукт. Консултацията е напълно безплатна! 

Изпрати ни е-мейл на: office@protein4e.com или ни се обади на 0896801269.

Важно! Доставката се заплаща допълнително от купувача!

За повече информация относно пълните условия и цени за доставка вижте ТУК.