Кошница

Olimp Aminight 300 tabs.

Olimp Aminight 300 tabs.
-42 % Разпродаден
Olimp Aminight 300 tabs.
  • Marka: Olimp
  • Срок на годност: 24.06.2022
78.00лв.
44.90лв.
без ДДС: 44.90лв.
✔ Комплекс от аминокиселини, фокусиращ се върху нощната регенерация
✔ Насърчава производството на ендогенен растежен хормон
✔ Подобрява процеса на нарастване на мускулната маса
✔ Инхибира мускулния катаболизъм през нощта
✔ Стимулира производството на азотен оксид
✔ Има способност да намаля нивата на кортизол
✔ Подобрява качеството на съня

Olimp Aminight - Аминокиселинен продукт за перфектно възстановяване и регенерация докато спите


След 25 години търсене, тестове, експерименти, огромни финансови разходи за научноизследователска дейност, много часове, прекарани в лабораторни дейности с използване на съвременно оборудване в Центъра за изследвания и развитие на Олимп - въвеждаме в нашата гама още един иновативен продукт, оставящ конкуренцията след себе си - Olimp Aminight!

Olimp Aminight е хранителна добавка, съдържаща незаменими аминокиселини, насочена към подобряване на регенерацията на тялото през нощта и стимулиране на производството на растежен хормон. Съдържа висока доза BCAA, които насърчават растежа на мускулната маса и спомагат за възстановяването на мускулните влакна и ресинтезира мускулния гликоген. Добавянето на магнезий помага за отпускане, укрепване на нервната система и подпомага правилното функциониране на мозъка.

Olimp Aminight съдържа:

Аминокиселини с разклонена верига (BCAA), т.е. L-левцин, L-изолевцин и L-валин, чието синергично действие допринася за по-добрата мускулна функция. L-левцин силно стимулира синтеза на нови мускулни протеини, което позволява развитието на мускулна тъкан. Другите аминокиселини с разклонена верига активират mTOR и синтеза на мускулен протеин (MPS) в по-малка степен, но те имат значителен ефект върху регулирането на управлението на глюкозата в скелетните мускули. Те ускоряват ресинтеза на мускулен гликоген и инхибират мускулния катаболизъм, който може да се случи по време на нощно гладуване.

L-аргинин - от съществено значение за производството на азотен оксид (NO), който отпуска гладката мускулатура на кръвоносните съдове. Това му позволява да намали натоварването на сърдечния мускул и позволява плавен транспорт на кръвта в цялото тяло, благодарение на което тъканите получават хранителни вещества, необходими за тяхната регенерация. Аминокиселината се използва и от организма при производството на растежен хормон (GH), който помага за изграждане на мускулна маса и поддържане на стройно тяло.

L-лизин - играе важна роля в производството на ензими и хормони, включително хормон на растежа. Той е структурен компонент на колагена, най-разпространеният протеин в организма, който осигурява правилната структура и здравина на съединителната тъкан, като сухожилия, ставни връзки и хрущяли. Заедно с аргинин, той може да намали нивата на кортизол, да намали безпокойството и да подпомогне прехода на организма към нощна почивка.

L-глутамин - аминокиселината е отговорна за съхранението и транспорта на азот в тялото. Представлява до 60% от всички аминокиселини в скелетните мускули. Осигурявайки увредените тъкани с азот, той поддържа процеса на регенерация, увеличава анаболните процеси и може да предотврати катаболизма в мускулите. Освен това подобрява ресинтеза на мускулен гликоген и намалява мускулната болезненост със забавено начало, причинена от микроувреждане, нанесено по време на тренировка.

L-пролин - необходим за синтеза на протеини по време на растежа на скелетната мускулатура. След като се трансформира в хидроксипролин, той представлява важен структурен компонент на колагена, протеин, който подпомага регенерацията на сухожилията и връзките, които са подложени на голямо напрежение по време на тренировка.

Глицин - неговото снабдяване увеличава концентрацията на растежен хормон, ускорявайки процесите на биологична регенерация и мускулен растеж. Като инхибиторен невротрансмитер в централната нервна система (ЦНС), той може да помогне да заспите по-бързо и да подобри качеството на съня. Използва се и за синтез на креатин и като агонист на GABA-ергичен рецептор може да намали нивата на кортизол.

L-аланин - осигурява плавен транспорт на азот между мускулите и черния дроб; необходимо е и за нов протеинов синтез в организма. Той позволява процеса на глюконеогенеза, т.е. получаване на захар от невъглехидратни продукти. Подпомага функционирането на имунната система и метаболизма на захарта в черния дроб.

L-аспарагин - участва в енергийния метаболизъм и синтеза на урея и други аминокиселини. Той е от решаващо значение за ефективното предаване на нервните импулси в ЦНС и подпомага правилното развитие на мозъка.

L-серин - от съществено значение за синтеза на протеини и правилното функциониране на мозъка и нервната система. Участва в трансформацията на тирозин в серотонин, като по този начин подобрява благосъстоянието и помага да се намали тялото преди лягане. Той участва в биосинтеза на креатин и образува невролеми, т.е. защитен слой от нервни клетки, който предотвратява тяхното увреждане.

L-фенилаланин - аминокиселина, трансформирана в тялото в тирозин, използвана за производството на тиреоидни хормони, отговорна за напр. енергиен метаболизъм, терморегулация и скорост на метаболизма в тялото. L-фенилаланинът също може косвено да подпомага производството на допамин, невротрансмитер, който определя психомоторните функции, паметта и концентрацията.

L-Треонин - помага за формирането на силна костна система и зъбен емайл. Той е от съществено значение за синтеза на мускулни протеини и колаген, подпомага функционирането на черния дроб, предотвратявайки неговото угояване и подобрява имунитета на организма.

L-метионин - участва в синтеза на много фосфолипиди от решаващо значение за функционирането на мозъка и участва в процеса на метилиране, който е отговорен за много реакции в организма (като детоксикация, производство на енергия и активиране и инактивиране на гени). Също така е важно при производството на мелатонин, хормон, регулиращ циркадния ритъм, който намалява времето, необходимо за заспиване, и прави съня по-дълбок и по-дълъг.

L-хистидин - аминокиселина, която участва в образуването на множество ензими и съединения, като супероксиддисмутаза и металотионин. Той е отговорен за производството на бели и червени кръвни клетки, влияе върху образуването на невролеми, повишава нивата на глутатион и подпомага функционирането на имунната система.

L-тирозин