Кошница

NOW Foods Mens Extreme Sports Multivitamin 180 Softgels

NOW Foods Mens Extreme Sports Multivitamin 180 Softgels
-28 % Разпродаден
NOW Foods Mens Extreme Sports Multivitamin 180 Softgels
  • Marka: NOW Foods
  • Срок на годност: 30.05.2022
105.00лв.
75.90лв.
без ДДС: 75.90лв.

Не ти се занимава? Заяви бързо и лесно!


✔ Изцяло проектирани да посрещнат нуждите на активно спортуващите мъже
✔ Високи дози витамини и минерали
✔ Осигуряват нужните за комплексно възстановяването 
✔ Съдържа Tribulus, MCT Oil, ZMA, билкови екстракти и много други
✔ Хелирани форми на минералите
✔ Под формата на течни дражета, за по-бързо усвояване

NOW Foods Men's Extreme Sports Multivitamin - Мощен мултивитаминен комплекс, предназначен за активно спортуващи мъже

NOW Foods Men's Extreme Sports Multivitamin е усъвършенствана формула, съчетаваща основните витамини и минерали с ценни билкови екстракти, обогатени с растителни стероли, MCT масло и набор от свободни аминокиселини. Това е иновативен продукт, един от малкото на пазара с толкова богат състав, създаден за мъже, водещи активен начин на живот.

Продуктът има комплексен ефект - допълва дефицита на витамини и микроелементи, повишава енергията и жизнеността и тонуса, бори се с усещането за умора, подпомага растежа на мускулната маса и подобрява потентността. Освен това поддържа здравето, осигурява благосъстояние и оптимално състояние на мъжкия организъм.

Перфектната асимилация и бионаличност на конкретните съединения произтичат от внимателния подбор на съставките, както по отношение на дозата, така и на формата.

Витаминният набор включва 13 витамина, които са от съществено значение за функционирането на организма. Човешкият организъм може да произвежда само част от тях и по-голямата част трябва да бъде осигурена отвън. Имайки предвид множеството функции, изпълнявани от витамините в организма, може изрично да се каже, че те са от решаващо значение за поддържане на здравето и добро състояние.

Витамин А е незаменим за правилното зрение, влияе върху процесите на протеиновия синтез и клетъчния метаболизъм, обуславя растежа и развитието на организма. Той се появява в препарата под формата на бета-каротин, който лесно се трансформира във витамин А и не води до риск от токсичност, свързан с витамин А под формата на ретинол.

Витамин С - стимулира работата на имунната система, има противовъзпалителни свойства и предпазва организма от вредно въздействие на свободните радикали. Той е много неустойчив витамин, поради което трябва непрекъснато да се допълва. Пушачите са особено изложени на дефицит на витамин С.

Витамин D заедно с витамин К регулира баланса на калция в организма. Той осигурява правилната минерализация на костите и поддържа здравето на остеоартикуларната система. Подходящо високото ниво на витамин D понижава риска от инфекции и настинки.

Витамин Е е основен антиоксидант. Потиска възпаленията и повлиява положително сърдечно-съдовата система. Той регулира липидния профил: понижава нивото на лошия холестерол (LDL) и увеличава количеството на полезната фракция - HDL.

B-комплекс - съдържа ключови витамини от група В, които подпомагат работата на нервната система, помагат за поддържането на правилни когнитивни функции и са отговорни за психичното благополучие. Това, което си струва да се обърне внимание, е фактът, че в препарата витамин B-12 се появява под формата на метилокобаламин, т.е. най-добрата асимилирана форма, подходяща дори за хора с нарушения на метилирането.

Минералният набор включва най-важните минерални елементи, за които се смята, че са от съществено значение за здравето, развитието и възстановяването на човешкия организъм. Те играят редица жизненоважни функции в системата - обуславят много физиологични процеси, поддържат правилния баланс на електролитите, представляват основен градивен елемент за зъбите и костите. Заслужава да се отбележи, че добавката има в състава си микроелементи, които рядко се срещат в други подобни хранителни добавки, като мед, манган, молибден или йод.

Магнезият участва в производството на енергия, противодейства на стреса и подпомага дейността на нервна система. Той осигурява правилното функциониране на нервната система, препоръчва се особено на хората, страдащи от мускулни контракции. Този елемент си сътрудничи с калция - регулира нивото му в организма и осигурява здрави и здрави кости. 

Цинкът също влияе върху процеса на създаване на костна структура, като допълнително подпомага плодовитостта на мъжете. Той участва в производството на сперматозоиди и също допринася за регулиране на нивото на тестостерон.

Медта, подобно на мангана, участва в синтеза на колаген, т.е. основния строителен материал за съединителната тъкан, кожата и костите.

Молибденът усвоява асимилацията на протеини, мазнини и захари. Също така дава възможност за правилния метаболизъм на пурините, благодарение на което предотвратява подаграта.

Йодът е елемент от съществено значение за поддържането на правилната работа на щитовидната жлеза. Щитовидната жлеза регулира метаболизма на целия организъм, следователно здравето и физическото и психическото благополучие зависят от нейната работа. Селенът също поддържа функциите на щитовидната жлеза и е от съществено значение за производството на хормон Т3. Селенът също така подобрява плодовитостта при мъжете - помага за поддържане на високо количество сперматозоиди.

Хромът е важен микроелемент, особено за спортистите. Освен че регулира нивото на захар в кръвта, влияе положително на мускулната маса. Изследванията показват, че благодарение на добавката на хром може да увеличим темповете на растеж на мускулна маса с едновременна загуба на мастна тъкан.

Растителните екстракти и естерите на растителните стероли осигуряват много естествени хранителни вещества, витамини и уникални биологично активни съединения, които се отразяват на благосъстоянието и подобряват общото здравословно състояние.

Добавката NOW Foods Men's Extreme Sports Multivitamin съдържа екстракт от женшен, който увеличава енергията и предотвратява умората, особено при продължителни физически усилия (улеснява промяната на мастните киселини в енергия); екстрактите от корените на мака, трибулус терестрис и