Кошница

Jarrow Formulas Saw Palmetto 60 softgels

Jarrow Formulas Saw Palmetto 60 softgels
-38 %
Jarrow Formulas Saw Palmetto 60 softgels
37.00лв.
22.90лв.
без ДДС: 22.90лв.

Не ти се занимава? Заяви бързо и лесно!


✔ Подпомага здравето на мъжете
✔ Укрепва функциите на простатата
✔ Активизира функцията на панкреаса 
✔ Подобрява обмяната на веществата
✔ Качество утвърдено от GMP (добра производствена практика)
✔ Хранителна добавка

Jarrow Formulas Saw Palmetto - Хранителна добавка Сао Палмето (Serenoa repens)

Какво е Сао Палмето (Serenoa repens)?

Сао Палмето (Serenoa repens) е вечнозелен храст, срещащ се в Северна и Южна Америка, и единственият съществуващ вид от рода Serenoa. Растението достига до 10 - 12 фута височина. Плодовете му са се ценели високо от местните американски цивилизации заради ползите, които оказват върху човешкото здраве. Днес Сао Палмето е една от основни растителни съставки на всички хранителни добавки за здрава простата.

Какво е простата?

Простатата е екзокринна жлеза, част от мъжката репродуктивна система. Анатомично тя е разположена под пикочния мехур и заобикаля уретрата. Една нормална простата е приблизително с размерите на орех. С възрастта, обаче, се наблюдава тенденция жлезата да нараства в резултат на хормонални промени. Когато това се случи, простатата може да окаже натиск върху пикочния мехур, което да доведе до свиване на уретрата. Това, от своя страна, предизвиква чести и внезапни позиви за уриниране, които могат да бъдат изключително неприятни и да нарушат съня и ежедневния ритъм на живот на силния пол. Съществуват значителни по обем данни от клинични изследвания, че екстрактът от плодовете на Сао Палмето може да има осезаем ефект върху този типичен аспект на мъжкото остаряване.

Как Сао Палмето действа върху здравето на простатата?

Когато простатата нарасне, както често се случва с възрастта, мъжете могат да започнат да страдат от спешни, неотложни и чести позиви за уриниране, ноктурия, непълно изпразване на пикочния мехур и слаб поток на урина. Sabalselect доказано намалява налягането, свързано с типичното уголемяване на простатната тъкан.

Механизмът на действие не е напълно изяснен, но се предполага, че екстрактът от плодове на Сао Палмето може да разруши ядрата на естрогенните рецептори, а също така да инхибира циклооксигеназата, 5-липоксигеназните пътища и 5-α-редуктазата. 5-α-редуктазата превръща тестостерона в дихидрокси тестостерон (DHT) - основен медиатор на доброкачествения растеж на простатата. Ефектите върху циклооксигеназата и 5-липоксигеназните пътища подпомагат балансирането на възпалителните механизми, които засилват последиците от уголемяването на простатата.

Фитостероли 

Редица растителни стероли се срещат в естествен вид в Сао Палмето. Основният сред тях е бета-ситостеролът. Той, както почти всички растителни стероли и станоли, е подобен в структурно отношение на холестерола. Като такъв, бета-ситостеролът се конкурира с холестерола за абсорбация в червата и отлагане в клетъчните мембрани. Също така притежава сигнални функции. В Европа бета-ситостеролът самостоятелно, а не като част от екстракта от Сао Палмето, се използва често като билкова хранителна добавка за здрава простатата. В този продукт на Jarrow Formulas е добавен допълнителен бета-ситостерол от естествен смесен фитостеролен препарат. Целта е колкото се може по-голяма ефективност на хранителната добавка.

Начин на употреба:

Приемайте 2 капсули дневно или по друг начин след консултация с медицинско лице.

Food supplements

Content                                 60 Softgels
Serving Size                         2 Softgels
Serving per pack                 30
Recommended daily use: 1 serving

Nutrition Facts For 2 Softgels

Saw Palmetto Berry Extract 320 mg
(Serenoa repens) (85 - 95% Fatty Acids and Sterols) 
Phytosterols 100 mg
(VegaPure) (40 mg of beta-Sitosterol) 

Other Ingredients

Pumpkin seed oil and natural mixed tocopherols (added to maintain freshness). Softgel consists of bovine gelatin, glycerin, purified water and annatto (added as a light barrier).

No wheat, gluten, soybeans, dairy, egg, fish/shellfish, or peanuts/tree nuts.

Warnings

Note: If you have a medical condition, are pregnant, lactating, trying to conceive, under the age of 18, or taking medications, consult your healthcare professional before using this product.

Keep out of the reach of children.

Имате запитване за даден продукт?

Наш компетентен служител с радост ще Ви помогне при избора на подходящ за Вас продукт. Консултацията е напълно безплатна! 

Изпрати ни е-мейл на: office@protein4e.com или ни се обади на 0896801269.

Доставката се заплаща допълнително от купувача.

Работим с куриерски фирми СПИДИ и ЕКОНТ ЕКСПРЕС, като доставката се извършва до офис на куриерската фирма или до ваш адрес.
Точната сума на доставка може да видите след като добавите желаните от вас продукти в кошницата и посочите данните си за доставка. 
Доставката се изчислява автоматично чрез модула на съотвения куриер в кошницата. 

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА предлагаме за поръчки над 250лв до офис на СПИДИ.
Всички поръчки под 250лв заплащат доставка.

ВНИМАНИЕ: в случай, че някой от модулите изчисли доставка 0.00лв за поръчка на стойност под 250лв. означава, че най-вероятно модула в момента НЕ работи правилно. В