Бицепсите не растат? Опитайте ново решение!

Всеки от нас е различен и всеки от нас трябва да намери свой собствен подход, който ще му позволи да оформим фигурата по най-добрия начин. Не винаги "доказаните" решения са добри за всички и понякога трябва да излезете от зоната си на комфорт, така че мускулите да получат нов, невиждан стимул до този момент.

Този път имаме ново предложение за вас - да стимулирате бицепсите си, с ново нестандартно упражнение.


Поставете пейката под ъгъл от около 75 градуса, като използвате долните макари на скрипеца. Застанете на разстояние, което позволява постоянно напрежение, без да има момент с нулево съпротивление. Започнете упражнението с привеждане напред, послдвано от бицепсово сгъване. Поддържайки силен мускулен тонус, се върнете отново на пейката в седнало положение. Бавно спускайте предмишниците, докато усетим, че бицепсите се разтягат силно, особено дългата глава на мускула.При упражнението трябва да обърнем внимание да не използваме прекомерно китките. Движението трябва да се инициира чрез огъване на лактите, което ще ни позволи да работим усилено с бицепсите си. Движението за спускане трябва да бъде напълно контролирано и да отнеме приблизително 2 секунди.

Направете 4 серии по 12-15 повторения. Упражнението е идеално като последно упражнение в тренировката ви за бицепс, което позволява максимално да изцедите бицепсите.

Ако не сте доволни от седящата версия, можете да опитате да стоите.


Това обаче е леко намалена версия на упражнението, която използва предимно да стегнете мускула повече.

Упражнението се изпълнява също в 4 серии от 12-15 повторения, като силно контролира фазата на мускулно напрежение и разтягане.

Ако искате да научите малко повече за миофибрилната и саркоплазмена хипертрофия, кликнете ТУК.