Кошница

BioTech USA BCAA + Glutamine Zero 480 gr.

BioTech USA BCAA + Glutamine Zero 480 gr.
-45 %
BioTech USA BCAA + Glutamine Zero 480 gr.
58.00лв.
31.90лв.
без ДДС: 31.90лв.

Опции

Не ти се занимава? Заяви бързо и лесно!


✔ Спомага за по-качественото възстановяване и регенерация
✔ Подпомага мускулния растеж
✔ Придава максимум издръжливост и енергия
✔ По-добър фокус и концентрация
✔ Предпазва от катаболизъм
✔ Отлично усвояване
✔ Страхотен вкус
✔ Минимално количество захар
✔ 40 дози в опаковка

BioTech USA BCAA + Glutamine Zero - Комбинира БЦАА и Глутамин за по-качественото възстановяване и мускулна регенерация

Продуктът е под формата на лесно разтворим прах, предлаган в няколко вкуса. Не съдържа аспартам, захар или консерванти. Това е идеално допълнение към диетата на всеки спортист, който иска удобно да осигури на тялото си най-висококачествения, лесно абсорбиращ се строителен материал и средство, ускоряващо възстановяването на мускулите.

BCAA - аминокиселини с разклонена верига

Те принадлежат към групата на незаменимите екзогенни аминокиселини, те не могат да бъдат произведени от човешкия организъм и трябва да бъдат снабдени с храна или хранителни добавки. Поради значителната им роля в процеса на изграждане на мускулна маса и подобряване на физическата ефективност, на спортистите често се препоръчват да си набавят допълнително BCAA в диетата си чрез добавки. Техният многомерен механизъм позволява да изпитате значителни ефекти от приложението.

Повишава нивата на енергия

BCAA може ефективно да се използва от организма като резервен енергиен източник. В случай на значителен енергиен дефицит те могат да бъдат превърнати в аланин, който от своя страна в процесите на глюконеогенеза може да се използва за производството на глюкоза и възстановяване на нейните запаси в организма. Това е особено важно по време на дълги, интензивни тренировки, тъй като позволява да се поддържа висока ефективност на физическа работа.

Ограничено чувство на умора

Аминокиселините с разклонена верига също могат да повишат ефективността на тренировките, като ограничат чувството на умора. Тяхното високо ниво в организма е благоприятно за по-ниско усвояване на триптофан, което е благоприятно за производството на серотонин. Този невротрансмитер увеличава чувството на умора по време на тренировка. Това е друг механизъм, отговорен за ефективността на BCAA върху физическата ефективност.

Глутамин 

L-глутаминът е най-често срещаната аминокиселина в нашето тяло, разположена главно в мускулите и в кръвната плазма.

Това е изключително важна аминокиселина за увеличаване на анаболните процеси, максимизирайки потенциала на ефективността от приема на BCAA. Като ограничава разграждането на левцин, глутаминът благоприятства ефективността му по пътя на mTOR. Подобно на BCAA, глутаминът може също да представлява резервен енергиен източник за организма. Освен това трябва да се отбележи, че глутаминът има положително влияние върху функциите на имунната система, особено чрез насърчаване на функционалността на чревната бариера.

Анаболен и антикатаболен ефект на глутамин

Глутаминът е протеинова аминокиселина, което означава, че е част от протеини, както тези, които са градивни елементи, така и други, напр. ензимни. В допълнение, това е субстрат за глицин (друга протеинова аминокиселина). В случай на повишено търсене на глутамин и недостатъчното му предлагане в диетата, тялото го придобива от скелетни мускули, което за съжаление може да стимулира техния катаболизъм. Поради тази причина е изключително важно да се осигури правилно добавяне с L-глутамин, за да се предпазят мускулите от катаболизъм, особено при физически активни лица.

Освен това е доказано, че L-глутаминът може да инхибира внезапно, бързо повишаване на кръвната глюкоза и секрецията на инсулин в отговор на консумирано хранене, така че енергията, доставяна с храната, да се освобождава по-сдържано и да може да се използва по-ефективно от тялото.

Глутаминът е аминокиселина с широк спектър на действие. Неговите най-важни задачи включват насърчаване на регенерацията, както и подпомагане работата на мускулната и имунната система.

В обобщение, BioTech USA BCAA + Glutamine Zero е най-висококачествената добавка, осигуряваща аминокиселини с разклонена верига в съотношение 2:1:1 и аминокиселината Глутамин. Не само благоприятства изграждането на мус